Tags: newegg

04/07/13

  11:29:00 pm, by The Dreamer   , 2462 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, Networking, Operating Systems, Ubuntu, FreeBSD, CFEngine

The home servers migration got off to a rough start...

My 10.04LTS servers are nearing the end of the line, but the move to get them upgraded is starting to get close....

At first I was waiting for the 12.04.1LTS update to appear, so that I might try upgrading them to Precise. But, then it struck me that it struck me that it might be time to replace one of the servers with new hardware.

The boxes had been servers for many years now, but in 10.04 they dropped support for 32-bit hardware as servers....which means one of my servers, and the more important one...is nearing EOL.

So, back in August....I came across a Shuttle XS36V open box on newegg.com....so I ordered one, along with an 8GB SODIMM memory set (a pair of 4GB)....the computers support a maximum of 4GB, but in my mind I was thinking that if this worked, I might get another to make a pair.

But, then it sat around as I go on to other projects....I had figured on using one of the 120GB SSDs that I had acquired earlier....

Realized what was strange about these boxes was they had serial ports, so I started thinking about network serial and setting these boxes up headless. Since I had done a server at work for serial with FreeBSD, I got to thinking that I would do the same with this. Plus I was really finding to be much more predictable/stable than Ubuntu....something that's good in a server.

I started revising the plans as I went....ended up deciding that I would have one that is default cable and one that is default dsl, and running the usual core...one would be master DNS, and the other one be the primary slave....just as one would be primary DHCP and the other secondary....both would do freeradius. Both would NTP servers. Both would do mail, though zen is my main mail system. They would have both apache and nginx on them...apache to run local web services....and nginx doing reverse proxy to the other web apps on my home network (kind of important since current cable router is a step back with it only supporting 16 port forwards....though I have a replacement that I'll get to setting up some day...)

Then while I was poking around on newegg.com, spotted that there was another open box Shuttle XS36V....so now I had two boxes. I had picked up once Cyclades ACS1 earlier on ebay, so I got a second....a 'new' one for about the same price. Just needed to find time. Perhaps after FreeBSD 9.1 drops.

Well, it dropped....but I still wasn't ready...now I needed some SSD drives for the machines. So, I used the $30 in RewardZone for the new TV I had gotten in September, and picked up a pair for 128GB SanDisk Extremes. And, then I started setting up the ACS1s....hmmm, wonder if I have any serial cables. Okay, I'll buy some of those first.... I end up ordering from TigerDirect, as they have a better price on RJ45 to DB9 adapters....not that I need them for the actual ACS1 to Shuttle XS36v connection...that's just a 9F to 9F null modem cable.

Pages: 1· 2· 3· 4

09/16/12

  06:45:00 pm, by The Dreamer   , 478 words  
Categories: Hardware, Computer, Storage, Ubuntu

ulkc has 8GB of memory

So, a while back I read that it would be possible to upgrade a number of older computers from spec'd maximum to a bit more.

Officially, the maximum supported memory of the Lenovo 3000 V200 (ulkc) is 4GB... My other laptop also supports a maximum of 4GB, but I suspect that between them, I should be able to upgrade one or both to 8GB. Though I prefer to have it work in this one, since I use this one more.

So, a while back I had a newegg coupon to get laptop memory, so I got a pair of the SO-DIMMs. But, then I set them aside....and forgot about them.

More recently, I picked up a new battery for this laptop...and had it in the bedroom to run down and see how much life I would get. Online they sell aftermarket batteries for 4800mAH and 5200mAH. Though it turns out the original battery was 5200mAH.... So, that's what I have....anyways it works. And, I let the laptop rundown. So, I was going to try the memory swap after that. Though that was a few days ago....

Full story »

08/07/11

  06:43:59 pm, by The Dreamer   , 165 words  
Categories: Hardware, Computer, Storage

Another Harddrive is biting the dust

Two years ago I bought a pair of 1TB drives from NewEgg.

This being first Sunday and all, mdadm checkarray ran on Orac for several of the arrays (the 3 arrays that share the 5-bay port multiplier enclosures are excluded, and get run individually later....since running at the same time is slow)

Anyways....1 of the 1TB drives spat lots of errors....and Orac is pausing now as it spits errors now and then. Guess I'll look to getting a new 1TB drive via Amazon Prime?

I was curious, and went to check warranty status on Seagate....nope. Really, went over to NewEgg to see when I had gotten the drives and what kind of warranty it had.... Only a 2 year warranty. Guess that's that.

Wonder if I should buy one new drive, two new drives....and if I go two new drives....should I get bigger ones? They don't fit the original expansion plan I had....plus my usage has grown to where the old plan doesn't work anymore....

hmmm.... :hmm:

07/14/11

  08:24:49 pm, by The Dreamer   , 594 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, Storage

Update on Open Box TR5M-BP

Back on Sunday, I also got around to switched the 2 1.5TB drives of my backup storage from the hardware RAID1 of the TR2UT-B, to the TR5M-BP. Was kind of surprised they both showed up as valid drives, Windows was smart enough to offline one due to duplicate signature and it seemed it would just work. Good to know perhaps.

Did find the something else missing in the Open Box TR5M-BP....screws. There should've been 20 screws for harddrives (4 for each of the 5 trays). But, there were only 12 screws. Not sure how that maps out. But....not really that worried.

Now, I'm not entirely sure why I'm doing RAID1, I had thought about switching it to spanned or RAID0...I suppose either way, I'm toast if one drive fails...but its just backup data. Though having the backup did save my tail once. JBOD could be an option for the kind of backup I'm doing now, though not sure how to implement it with the current backup software (Microsoft)....its already kind of bad in that it deletes the backup before making the new backup. There's room for two backups on the disk right now.

Though I've thought I would like to continue my search for a better Windows backup product (i.e. time machine like), instead of the current for disaster recovery and backupppc which exposures windows of 24 hours and greater (due to window constraints, and limits on simultaneous jobs...it can sometimes approach 72 hours since the last backup).

And, obviously I'm paranoid of my data, so lots of backups is good.

I deleted the partitions, initialized the drives in the rr622 web interface and turned them into a RAID1 set and redid my Windows Image Backup.

I didn't note what kind of throughput I had was getting with eSata & TR2UT's hardware RAID1...but the rr622/software RAID1 is slower. The Windows Image Backup took longer than it had been before.

But, I didn't feel like messing around with it just yet. First problem was the fan was kind of noisy compared to everything else. Though it wasn't really loud to be a problem, but there was a high pitched whine to it that made it annoying. I had gotten a new fan to have on hand to replace the fan in the other used TR5M-B, I got off of eBay.... (since I had to replace the one in the Rosewill clone a while back.) Haven't had to use it yet. Though I poked around on Amazon to see if there was perhaps a quieter fan to consider. Narrowed down to a couple of choices, and then decided to get both....because I decided that I'm also going to upgrade the case fan in Orac at some point.

Then I decided that would break the RAID1 and try spanning....well, it doesn't do that. So, I guess RAID0. Well, a new Windows Image Backup to the RAID0 went much faster than anything I've done before....so that might not be bad.

Then, I thought perhaps I'll give the Windows file backup product another shot now.... :lalala:

Full story »

07/07/11

  10:37:12 pm, by The Dreamer   , 1056 words  
Categories: General, Hardware, Computer, Home, TiVo HD / Premiere / Elite, Storage

I nearly died 3 times this week...so far....

First Tuesday's near death was caused by my TiVo Premiere.

I sat down to watch Combat Hospital first....on my 1st TiVo HD....but saw that the episode was split in two....a 30 minute and a 22 minute piece. Guess I'll have to find it elsewhere....checked Amazon, NetFlix....no luck. Guess iTunes....though I turned off the Apple TV, wonder if should set it back up. I'll just push it through TiVo Desktop or something...

While waiting for it to download and convert....I switched over to my TiVo Premiere....it gave a strange HDMI error. Probably rebooted recently, too...the TiVo's sometimes mess up the HDMI handshake on boot up, and I have switch input away and back to fix it.

It was busy recording two shows.... I looked to see what I would watch. Noticed that I was weird on how it recorded Outcasts....it recorded 3 of the same. Played one....it reported that it didn't record because there was no signal, same with the next and again with the 3rd. Hmm, I checked other shows....after that point....same message, this is getting annoying.

Things had recorded fine on my TiVo HD's...so a problem specific to my TiVo Premiere. I was deleting the bad shows as I was going and writing down the episode number to of the ones that weren't repeating in the coming week to track down later. But, not the missed episode of Outcasts, it recorded fine on my 1st TiVo HD. I started going backwards, and finding more and more unplayable shows. Wondered if the shows currently recording were working. One seemed okay (Covert Affairs), but the other one (HawthoRNe) was black at the beginning...guess the was a station outage...but the show was coming through fine now.

I then tried to plan an old show that I hadn't finished yet...it reported that it didn't record because.... hmmm, maybe it just needs a reboot. Since both shows will repeat again later in the week. I rebooted it (took me a while to track down the restart option

And, then I died a bunch of times.

I saw that the just a few more minutes....hmmm, its a different looking screen than before, wonder when it upgraded that. But, then it rebooted again.... And, another few more minutes....and this time...blank screen.

I tried pulling the plug....a few times....checked all the connections....then I checked google, seemed to suggest perhaps an HDMI problem. So, I switched component....no help. I wondered if my TiVo Premiere was still under warranty. Evidently, I activated it on July 12th. Just under the wire?

Meanwhile...it was still showing blank screen....and I was maybe hoping that it would just be taking really long or someting. When, suddenly "TiVo Central" appeared...and the later the discovery bar slowly filled in. So, no more intro video?

I looked around a bit...and the big change I saw was the Hulu Plus item. Guess it was just another painful software update....

I then checked the shows....everything seemed fine...I restored all the shows I had deleted and they seemed ok as well, and I've watched a few since then....only Outcasts and the two shows that were recording were lost. The two shows repeated later, and I got them then...other shows will repeat and I'll get them. Since Outcasts recorded fine on my other TiVo....nothing was missed in the end.

Pages: 1· 2· 3

06/05/11

  08:38:00 pm, by The Dreamer   , 601 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, BOINC, Storage, Ubuntu

Got another brain for Orac

So, the other day, I was poking around on NewEgg.com, trying to decide if I wanted to get the upcoming ShellShocker. I spotted a single slot GT440 for a good price among the daily deals. While I was looking around, I saw other things that caught my interest...a powersupply tester. Or things that I needed to go with the card, like a DVI-I to VGA adapter. Also decided to grab a new fan, since it is probably only a matter of time that the fan in the other drive array on Orac to fail.

I ended up not getting the ShellShocker item.

I've been eyeballing getting a single slot 400 Series card for Orac for a while. Was originally going to get a 200 Series, and I did actually get one in a different ShellShocker deal. But, when I opened up Orac, I realized it wouldn't fit....due to its huge fan.

Not sure what I'll do with that card. But, I had been looking at 400 Series, because Zen came with a GT420....which I've learned is a pretty horrible, compared to the rest of the line. Especially when it comes to doing BOINC. I'll probably go GTS450 or GTX460....single slot, though I need to take a look inside someday to see if there's actually juice in there. Otherwise, maybe I'll want a second one of these...

So, I had picked up the card from the UPS Store on Friday...but I didn't get around to installing it today. I stopped checkarray before I shutdown. I changed the scheduling of checkarray to spread things out better.

Though I had a brief distraction this morning on another matter, which I'll be posting about soon...

But, I went and put it in...its a pretty tight fit sitting next to my PM eSATA card.

I wonder if I'll look into a slot fan to go in the open PCI slot there....the lower PCI slot is where 4 other eSATA....oh wait, I had gotten a PCI card that I was going to put into Orac. I wonder what happened to that project....

Pages: 1· 2

12/05/09

  05:36:00 pm, by The Dreamer   , 520 words  
Categories: Hardware, Computer, Travel, Scanner, Doctor Who

I got a scanner -- Epson Perfection V30

I only needed to scan one photo, and while I do have a Fujitsu ScanSnap 300M somewhere....its Mac only, and I don't own a Mac. I had acquired that scanner during Black Friday last year, not realizing that it was Mac only. It won't even work on Linux. I do occasionally use it, many for scanning receipts. As it was I haven't traveled on business since I got it, so haven't had to scan receipts for work. Though I have used it on occasion to scan receipts for FSA reimbursement.

I had intended at one time to have a Mac by now...but other priorities and emergencies have slipped in.

Anyways, while I was at Chicago Tardis, I got into the photo sessions with the actors from the Doctor Who movie, and with Naoko Mori (Toshiko on Torchwood). With the Doctor Who movie, I opted to use my own camera and let somebody snap it....big mistake. A pro knows that you shooting wide angle is wrong. I had zoomed camera to frame up me and the actors, etc. But, the guy taking the picture immediately fiddled with my settings and zoomed to full wide angle. :##

Also resulted in no flash. But, the picture did turn out.

With Naoko, there was an extra fee to get a picture done. The program guide said $35, regardless of whether it was done by them *OR* with my camera. Though at the time of the shot, I learned it was $20 to use my own camera...and that I could get either or both. But, I stayed with just the pro shot...though in retrospect, maybe I should've charged the $55 to have both. At least then I'd have an immediate digital copy and the matter of trying to get an 8x10 home undamaged wouldn't have been such a challenge. But, I managed.

But, then came how do I share that I had my picture taken with Naoko with friends and family? I think there was an option to order additional prints at the time of session, but that wasn't really the way to go...since its the Internet that connects me with friends and family...and in some cases the only thing that connects us.

Obviously a scanner is called for. There's scanners at work, though I'm not sure how well they are suited for photographs, and I didn't want to take the photo to work. And, I wasn't all the keen on risking running the photo through the ScanSnap....plus its a hassle bring work computer home and back....

So, since I had gotten home from Chicago Tardis on CyberMonday, it seemed that I would do a repeat of last year and buy a scanner during the usual BlackFriday/CyberMonday weeekend. Also I again got it from NewEgg.

Nothing much more to say about it, except that I installed it on my Windows VM on my ubuntu laptop....since my desktop is old and has issues with scanners (at least with the ones that were previously installed on it...so wanted to avoid dealing with any issues that might come up. Plus easier to find a spot for the scanner....)

So, here's the result:

Me and Naoko Mori
Now instead of subjecting some poor random forum to a long rambling thought, I will try to consolidate those things into this blog where they can be more easily ignored profess to be collected thoughts from my mind.

Latest Poopli Updaters -- http://lkc.me/poop

bloglovin

There are 20 years 1 month 7 days 13 hours 59 minutes and 9 seconds until the end of time.
And, it has been 4 years 11 months 21 days 3 minutes and 47 seconds since The Doctor saved us all from the end of the World!

Search

December 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Google

Linkblog

  XML Feeds

Who's Online?

  • Guest Users: 0
This seal is issued to lawrencechen.net by StopTheHacker Inc.
Website engine

hosted by
Green Web Hosting! This site hosted by DreamHost.

monitored by
Monitored by eXternalTest
SiteUptime Web Site Monitoring Service
website uptime