Category: "Windows"

03/17/13

  03:10:00 pm, by The Dreamer   , 1773 words  
Categories: General, Computer, Home, Windows, FreeBSD, VirtualBox, Quicken/TurboTax

Did my taxes for 2012

Like I do every year, I bought TurboTax Premier Federal + E-File + State 2012 as a PC Download from Amazon.com back on Jan 18th, in part due to sale email from TurboTax. But, probably should've waited, because its cheaper now. Not sure why PC download is so similar in price to buying PC/Mac package. And, wasn't sure if I would still be on a PC.

In fact, I haven't had a physical Windows machine for almost 10 months now. Last year I did my taxes in a Windows XP VirtualBox VM on orac, since I had evolved to running Quicken in different XP VirtualBox VMs and using Dropbox to house my Quicken datafile. My first XP VM was on my laptop....and I spent part of Gallifrey One 2011 getting Quicken up and running in that VM and recovering my Quicken data. Where it seemed the best place to put the file was in my Dropbox. Have since adjusted things to make that work better to mostly cope with the locking issues between Quicken and Dropbox. I set up the one on orac which is where I did 'Windows' for about 9 months, and still use on occasion due to the lack of USB 2.0 support for VirtualBox on FreeBSD.

Though on zen, I have a Windows 7 VM (and still own another Windows 7 copy that I don't know where I'm going to put to use, just as I have a couple copies of XP still...been planning to put the 64-bit XP one into a VM on zen...but it hasn't happened yet.) Perhaps when I finally do get my Mac, I'll use some copies there.

Anyways...I would fire up TurboTax now and then, to see it get updates. Always thought it strange that after it said it was done that it would say that it was restarting TurboTax, but not. So, I never did more than see what updates it was getting.

But, I had intended to start my taxes last weekend...where DST began, though that turned out to be a bit of a weird weekend so I didn't get to it. I had actually intended the weekend before DST, but that also didn't pan out. But, seems tradition has been 2nd or 3rd weekend of March lately.... It is also for some reason the weekend that they always bring down HRIS for upgrades. As it happened this year, I did want to go on there and check something....

So, Friday night at 10pm I fired up TurboTax to see what updates, there were a lot. Been kind of unsettling lately...especially after the IRS Notice I got last year, which I dealt with using the services of Tax Resources...but it might have been a variation of a TurboTax bugs -- "Federal 2010: Customers with certain 1099-R retirement distribution codes" or "Federal 2010: Qualified Pension Conversion and Rollover" -- so I probably should've gotten TurboTax to take the heat for it.

Of course, TurboTax has had other issues in the past, and yet I stay with it year after year....

Full story »

12/21/12

  04:08:00 pm, by The Dreamer   , 983 words  
Categories: Digital Photography, Software, Travel, Home, Windows, VirtualBox, Quicken/TurboTax

Quicken 2012 Premier One Step Update started failing....

Earlier this month my Quicken 2012 Premier stopped being able to get updates from Discover, Target, Commerce Bank and my Credit Union. But, only on one computer. I run Quicken 2012 Premier in a VM (since I no longer have any native Windows hardware around), and I have my quicken data file in Dropbox so that I can keep my records up to date whether I'm at home or on the road.

This actually came about when zen died, I needed to get my records updated and keep them updated (and later be able to do my taxes...as things dragged out.)

So, I had reinstalled Quicken 2012 Premier into the Windows XP VM on my laptop, since zen died a couple days before I went to Gallifrey One...and I did the Quicken recovery while I was at Gallifrey one.

Later when I was home, I repeated the process into my Windows XP VM on orac. Orac became my main home computer while zen was out of commission. But, eventually I got zen going again, and it was time to set up a new Windows VM on there. Not being able to locate the other copy of my WXP SP3 OEM image (that I got just before they stopped selling them)... though later I found I have a Windows XP - 64-bit OEM CD. Wonder what was I thinking? Anyways...I had bought a Windows 7 Professional Full, during the attempt to revive zen as Windows 7 Professional. (I should finish that post someday...) And, I intend to rebuild old zen into the Windows 7 VM on new zen, but that's been dragging.... But, I did get Quicken 2012 Premier installed and moved to mainly working from there. Though I still have the option now to do Quicken updates when I travel (rather than try to keep notes on what I've spent, etc. and then forget or lose notes by the time I get home)

Which reminds me....I didn't update everything after last trip....hmmm, darn...I have less cash than I thought I did, hopefully it'll be enough to cover incidentals during my next trip....

Anyways the recent problem seemed timed with my return from LISA '12, the Sunday following...updates for 4 of my accounts stopped working. Though now it seems that KB2761465 released on December 11th (during LISA...so it had applied before I finally got around to using Quicken....I initially started it up to let Eye-Fi do its stuff....except I keep forgetting to unpack my digital cameras -- guess I can do that now. :yes: ) Though when I'll get to posting pictures online again...who knows. That part of zen rebuild hasn't happened yet, though I should work on getting the data replication working again at least....

But, the error with Quicken kept pointing to something wrong on my end, like check the time (nope...and NTP is using 4 servers...which in a poster session is the minimum in an unreliable environment for reliable time keeping. And, I do see that 1 of the 4 servers has gone away...) Or if I'm on XP, check if root certificate update is installed. Well, it works on XP....not on 7.

Kind of annoying having to go to XP on Orac to do One Step Updates....etc. So after a week, I decided that the problem wasn't going to fix itself and Quicken was still pointing to my connection as being the problem. But, 7 other accounts were updating fine....though it was also going much more slowly...

I had been seeing complaints about slowness recently online....though the hits for connection errors were old and/or unhelpful.

So, since the world didn't end today...I decided that it was time to investigate more in depth....

I eventually did notice in Windows Event Log, Schannel errors - Event ID 36888 that seemed to coincide with failed attempts. Which didn't yield much in helpful hits online...at first.

But, this seemed to indicate some kind of SSL connection problem with Quicken...so I compared the security settings of IE9 on Windows 7 and IE8 on Windows XP. There were some differences...like though more in that IE9 has more security options like TLS 1.1 and TLS 1.2 (though it had TLS 1.0 unchecked...so I checked TLS 1.0 ... its was checked on XP and it was the only TLS option. Both SSL 2.0 and 3.0 were checked on XP, but I didn't feel that was necessary...though I tried it at one point.) That didn't help.

But, eventually, I saw that the Event 36888, Schannel was giving a fatal alert 43...which I then found to mean TLS1_ALERT_UNSUPPORTED_CERT. So, I did a packet capture to see where it was connecting to and tried connecting there myself. Well, those sites worked...though I was trying them in Chromium on FreeBSD. And, they also worked in Chrome on Windows 7. But, finally when I tried in IE9, they didn't work. The troubleshooter was no help. But, it was in IE9 that I confirmed that I could get to sites that had the same issuer cert for an intuit/quicken domain. So, there was something specific to the sites.

Finally, I decided to connect to the problem site using openssl to see what its sending during the negotiation. Hmm, its doing TLSv1. Well, I turned on TLS 1.0, wonder if TLS 1.1/1.2 being on causes problems. During my search, I had read somewhere that TLS 1.2 enabled would prevent SSL 2.0 from happening...enabled or not. Wonder if it also prevents TLS 1.0?

Answer...YES....TLS1.2 is causing problems.

Unchecking it (so SSL 3.0, TLS 1.0 and TLS 1.1 are the only ones checked). Fixed all my connection problems. I did updates of the accounts individually first (my credit union, then Discover, then Target, though Target failed with a different error because I had tried disabling and the reconfiguring Discover and Target...and Quicken hadn't relearned all the extra security passwords needed yet.

Then, I tried updating all the accounts at once...at first it seemed that it was going to go slowly still. But, once it updated one of the problem accounts, it suddenly started them in bunches and in a blink it was done.

:cool:

06/14/12

  10:06:00 pm, by The Dreamer   , 1662 words  
Categories: General, Hardware, Computer, Networking, BOINC, Storage, Ubuntu, Windows, Printers

lhaven misstep - nForce4 blows OCZ

So, lhaven was this computer I bought specifically for Stanford's Quake Catcher Network project. This was because when I received my sensor, I found that it only worked on Windows or Mac. Linux would require the older sensor, which they weren't selling anymore.

Things seemed to work...except that the machine would lock up now and then. Well, it is Windows...so maybe I'll just schedule it to reboot regularly.

At first that seemed to help...but gradually, I was rebooting it more and more frequently. Eventually, I was down to rebooting it 5 times a week. Sometimes it would fail to restart, other times it would still lock up between reboots.

Eventually, they came out with Linux support for the sensor and I moved the sensor over to orac. That worked great for a while...and then it got a kernel update, and then starting VirtualBox would cause the machine to reboot. And, not just when I needed up update my Quicken. Because I was also participating in LHC's Test4Theory.

So, it was time to find a new home for the sensor. After moving it back to lhaven.

I looked for various low power x86 dedicated SBC or plug computer to run it. Though these things aren't cheap, so I'd want to do more than just QCN with it.

Then it occurred me...that I was overthinking this whole mess. Why don't I just install Linux on lhaven?

I haven't been looking forward to the leap from 10.04LTS to 12.04LTS. While Orac has a GT440 in it that's not being used, not sure what I would do for box....though I've been eye'ng either a GT218 or an NVS 300. It only has an LP PCIe x1 slot.... there are other concerns.

In the Scheme of things...I had planned to upgrade the video card in zen someday...and take its GT420 and change to an LP bracket and put it in lhaven. Hadn't quite worked out what I'll do about gumby, but it has since died...and when I get around to resurrecting it, I might have a Radeon HD5450 that I'll free up (not sure if it helps with BOINC, but eventually...I want all the systems using DVI....so I can switch to my new 4-port DVI KVM. DVI to VGA through the old KVM was horrible....plus keyboard issues with the old KVM, makes me wonder if I can wait until I can fully make the switch.)

So, I had downloaded 12.04LTS beta1, but never got around to install it anywhere....and when this idea occurred, 12.04LTS beta2 was just starting to appear. Though the question was, would I go with ubuntu, or try one of the other variants. Namely, xubuntu or lubuntu.

I ended up going with xubuntu 12.04LTS beta 2. I didn't hear about lubuntu until after I had started downloading xubuntu...so I envisioned that I would resurrect gumby with lubuntu....though so far I haven't gotten around to that.

Pages: 1· 2· 3

03/31/12

  03:27:00 pm, by The Dreamer   , 1112 words  
Categories: Software, Computer, Networking, Ubuntu, Windows, Printers, Scanner

I got a Brother DCP-7065DN

In a rather impulsive move, I bought a Brother DCP7065DN Monochrome Laser Multi-Function Copier via an Amazon Lightning Deal!

I had been considering getting a new laser printer for a very long time. I had ditched my old Brother HL-630 laser printer about a dozen years ago. This was a crappy printer from the start...with its grey background problem that they never seemed to resolve. Had gotten it from Future Shop of years way gone by....where it had been a special buy for them...so they were selling them really cheap. Kind of like the Canon BJ-5e bubble jet printer I had gotten before.... (It was a BJ-10e, but made cheaper just for them. And, used a special ink cartridge not used by any other model from Canon...at the time. Otherwise, I often wish I still had it....though when I moved from Canada to the US, it became kind of a problem to get ink for.)

So, after the Brother HL-630 was scrapped....I spent a long time thinking about my next laser printer....I was heavily leaning towards getting an HP Laser printer....so it was going to likely take a very long time before I would make a move. And, then I started to lean towards getting a Color Laser Printer.....and then I wanted built-in Duplex. And, having been spoiled by the HP Photosmart 8450xi, it also needed network capability....

There was an HP Color Laser printer that seemed to fit the bill, and it was popping up on sale now and then. But, then I upgraded to Windows 7...and found that not only is my old Photosmart 8450xi no longer fully supported in Windows 7, neither is the HP Color Laser printer that I had been considering.

So, that nixed wanting to jump on it the next time it went on sale. (Sale as in cheaper than it would cost to buy 4 new toner cartridges for it.)

So, the search continued....I started looking at Brother again....in current models, something like the HL-4150CDN or the HL-4570CDWT.... but, then I was introduced to a multifunction printer. Which actually was kind of useful. Being able to scan a document onto a USB drive. And, there's always the once a year or so occasion, where somebody wants me to fax something. I used to have a fax machine...first a dedicated thermal fax type thing, and later a refurbished HP OfficeJet v40xi. A power surge took out my first fax machine...and then a few years later...living in the same apartment still....a power surge took out the HP OfficeJet....

So, I then started to consider printers like the Brother MFC-9560CDW....plus the idea of color copying seemed useful, especially duplex color copying.

Of course, now its getting expensive to start and expensive to keep....

I also had this issue of printing envelopes....a capability I had lost when I upgraded to Windows 7. The Dymo Labelwriter that I had gotten from stamps.com didn't work on Windows 7. And, I didn't really want to buy a new Dymo Labelwriter to keep this capability. Eventually I canceled stamps.com, though still have the occasional postage need....which it would be nice if I could still print postage, etc. Think there are cheaper ways than stamps.com, but probably not from Linux.

But, then last December while visiting my parents...my dad snapped up a Brother HL-2270DW, and this was a pretty decent little printer. It was on sale for the holidays...but it does PCL emulation. I wish I had just gotten one of these for myself then, too.

Instead, I started to reconsider whether I really needed color laser. Around year end...there were things I needed scanned or copied, for things like taxes and FSA...so I was still was still leaning towards getting a multifunction printer of some sort. And, I kind of fell for the Samsung SCX-47xxFN, and then later the Samsung SCX-4828FN (about $400). The 4828FN adding Postscript emulation. I've always wanted a postscript printer....

Though these are still expensive printers. These ones had fax....and I did have to need to send a fax once this year, so far. If I were to leave out fax, it should've been something like the Brother DCP-8085DN (about $350)....which would've had duplex copying, and both PCL and PS emulations.

But, instead the Brother DCP-7065DN showed up as an Amazon Lightning deal for $80 (50% off)....I did a quick google search to see if it work on Linux, and some sites seemed to say it had PCL and PS as well. And, bought it.

Well...apparently its common in the industry to make similar internals/firmware across their product line with different features available or not, etc. And, Brother didn't even bother to remove PCL and PS from the capabilities page that the printer spits out or not advertise the LPD queues for these modes in its network info. But, trying to use the queues is like sending to /dev/null. This particular printer is only GDI (so in someways worse than the HL-2270DW ... currently about $120. And, then there's an HL-2280DW for about $10 more, and adds a scanner....a network scanner would be useful. Though a standalone scanner would be more useful during my situation where my primary desktop is dead.

But, I was able to get the DCP-7065DN working from my Ubuntu server, after following some websites on the subject. Namely..the detail that they only provided 32-bit deb's, and I have a 64-bit Ubuntu Server. I haven't tried the scanning feature, since the printer sits by TARDIS...and I have my Fujitsu ScanSnap S300M working on my Ubuntu server....though not sure if I've gotten the two-sided scanning part to work. So far the bills that I've needed to scan for FSA reimbursement have been one-sided.

But, the DCP-7065DN doesn't have a duplex ADF...so it doesn't provide an alternative. And, my other scanner is a Fujitsu ScanSnap S300! (I bought the Mac only S300M on a Black Friday sale, and back when I used to bring work macbook pro home now and then. Later I got the S300, when I had more FSA money to spend and wanting faster turn around...but wasn't bring the macbook pro home anymore.) A regular flatbed scanner has been on my wishlist...perhaps the DCP-7065DN will satisfy that need. Something to probably check out after I get around to finally upgrading TARDIS.

So, while it was a problem to find that the DCP-7065DN is only a GDI printer...it does currently work from Ubuntu...and sharing it out from my Ubuntu server is interesting. There's no native DCP-7065DN driver in Windows XP, but I just pick some Postscript printer driver...and that worked. And, it looks pretty good (compared to the early days of ghostscript...)

What what I'll do when I finally get around to rebuilding my Windows 7 desktop????

03/17/12

  06:53:00 pm, by The Dreamer   , 337 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, Healthcare, Windows, VirtualBox, Quicken/TurboTax

CPAP Data Recovered

As I may or may not have mentioned, Zen failed to boot after it got the latest set of Microsoft patches on February 15th. After various attempts to recover, it has been declared lost. I haven't gotten around to resurrecting it.

So, I've been making do with a Windows XP VirtualBox that I have my on Linux system (starting to look like when I do get around to resurrecting it, I'm going to try 12.04LTS Desktop and Windows 7 in VirtualBox....)

Previously, it was just Quicken and then TurboTax. But, I've been wondering about my CPAP data.

First was EncoreViewer. How do I recover that historical data. I knew where it kept the files, because I had copied them from TARDIS into Windows XP mode. The question now was how do I get the files out of Windows XP mode. In the end, the answer was WinImage...to merge the differencing-VHD that Windows XP Mode uses, into a single file and then convert it for VirtualBox use. Could've gone direct...except that I found first try with WinImage didn't work...so second time I converted to a fixed VMDK file, and then converted the fixed file into a dynamic sizing virtual disk for use on VirtualBox.

Though later I realized that I only want it as read-only....to get my data back....anyways.

That worked.

Next question was how do I recover my data in SmartLink.

I installed it into my Windows XP VirtualBox, and wondered where does C:\ProgramData exist in Windows XP space....but, while poking around, I remembered it has a backup/restore database option...and wondered if I had ever done a backup.

I lucked out. The last time I used the software was the only time I had ever used the backup function....and that's just perfect, I restored from that and then did my latest downloads from both my xPAPs.

:cool:

Just have to see if I remember to do another download before my next doctor appointment. I didn't print anything, because I hope that by then...I'll also have my new printer. :))

07/23/11

  02:19:00 pm, by The Dreamer   , 1350 words  
Categories: Hardware, Computer, Windows

The Gumby Torture has ended

That is Gumby was torturing me!

It all started around May 13, 2010....and could ended around...sometime back in April, 2011...but had to let it drag on to today...July 23, 2011.

Gumby had been torturing me more and more lately....largely because when I upgraded it in May 13, 2010...it became my second fastest system at home, and my fastest Windows XP box. Ole TARDIS was only a Pentium 4 3.2GHz w/HT. While new Gumby is a Pentium D 3.4GHz.

Though while TARDIS was still my main Windows XP system, I largely kept Gumby's role the same...though it did pick up a few things the ole Gumby didn't do, due to it having more juice and being less cluttered in its registry and driver hell. Like a new DVD burner, or running a few more CPU and/or memory intensive apps (things that didn't work to well on P3-933MHz and/or only a max of 512MB...)

But, the problem with new Gumby was that its a legacy free box. No PS/2 mouse or keyboard ports (though it's strange that I can still buy new systems that have one or two PS/2 ports, something about the reliability of PS/2 mouse and/or keyboard over USB probably... this KVM switch was kind of holding up whether or not I would be requiring PS/2 ports on whatever mobo I decide to build the new LHAVEN around.)

I had gotten USB PS/2 adapters to keep using my old keyboard/mouse and KVM setup on Gumby (though the keyboard and mouse have upgraded a few times since the Trendnet TK-408) Also, I think the mouse has always been a USB kind with a PS/2 adapter. Originally a ball type, now an optical type....some day I'll get some laser mice here and there...

Problem was that the USB PS/2 adapter was less than reliable or usable. I was still using the Kingwin one that I got to start with new Gumby. Which worked the best, except that every now and the the mouse would stop responding. I could have to stop using the mouse for a while, and it had to be absolutely still during the stop....and then something would reset and it would work again. I had tried a TrendNet, thinking it would go with the KVM....but switching away and then back on the KVM would cause the scrollwheel functionality to go away, and that required me to unplug/replug the USB adapter to get scrollwheel working again.

I also tried a PCI PS/2 card, but found that internally was just another USB PS/2 adapter...just in a slot consuming form, plus it didn't get along with the other PCI card (firewire, and I use firewire external storage on Gumby)...also it exhibited the same problem that the TrendNet USB PS/2 adapter did, except that its a little harder to unplug the card to reset it at will...

So, I stayed with the KingWin and set my sight on a KVM.

Full story »

05/07/09

  10:48:00 am, by The Dreamer   , 236 words  
Categories: Hardware, Computer, Ubuntu, Windows

Lenovo 3000 V200 0764-2XU Laptop Computer - Intel Core 2 Duo T5550 1.83GHz, 2GB DDR2, 160GB HDD, DVDRW, 12.1" WXGA, Vista Business

Link: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4538464&CatId=2289

While I was at Penguicon 7.0, I only took my Netbook. (as I had done on a couple other previous trips) Which was adequate for simple things, but I found it hard to use for doing heavy work stuff or blogging. Largely due to the small keyboard and my big fingers.

So, I decided that I should look at getting a cheap 12" notebook. While I was surfing at Penguicon, I came across the above notebook at TigerDirect.

I pulled the trigger and ordered it. It arrived today.

The plan is to immediately blow away the OS and install Ubuntu, not even bother with booting to see what Vista Business is like. I did a quick poking around in the BIOS and plugged it into to charge before leaving for work.

I noticed that it reported the CPU as a Core 2 Duo 2.0 GHz....instead of the advertised 1.83GHz. No complaint there. Though it is listed as a new laptop on the TigerDirect site, and there seems to be finger smudges on the lid under the plastic protection sheet. Makes me wonder.

Anyways...staying with the plan to install ubuntu...and then use VirtualBox to run XP. Since there are some things that I do need windows for occasionally...which was one thing I was missing in not having a Windows laptop. Hopefully all the things, including the necessary hardware support will work that way. Don't really want to do dual booting.

Hmmm.....

09/28/08

  11:20:00 am, by The Dreamer   , 600 words  
Categories: Hardware, Computer, Storage, Ubuntu, Windows

Drive Backup Failure

I'm about to take the plunge on buying an external 1TB drive....I had been eyeballing one on and off for some time.

I currently use a pair of 300GB drives (Maxtor OneTouch II's) to do backups of my main (XP) PC. And, I have one that does backups of my other Windows (2000) PC.

But, recently I ran out of space during a backup....which shouldn't be that surprising, since I had recently upgraded the primary drive from 120GB to 400GB. Total raw capacity 650GB. Initially, the plan was the 1TB drive would supplement my backup capacity. Especially since I plan to upgrade the other drive at some point (250GB to 500GB).

Though the backup was running slower than usual, apparently the drive came up in legacy USB mode after the last power outage....so the backup was estimated to take a week or so, instead of the over 8 hours that it had grown to (normally the full runs once every 6 weeks, on Tuesdays while I'm at work....but often it continues to run well into the evening when I get home now)...the incrementals run around 2am and haven't gotten in my way. Though they also only run on weekdays, since they would conflict with tape backups, though I haven't run one in a long time....haven't taken the plunge on getting another pulled drive off of eBay.... Don't know when or if I'll revisit this.

Anyways...I reset the drives (unplugged/replugged) and then they started flying along again....I did notice that one of the drives seemed noisier than the other....and then during the backup, it made some really horrible sounds. So, I guess that drive is failing. Kind of unexpected.

I'm planning that the 1TB drive will support Firewire (the OneTouch II's used to, but I had to change their enclosures....and got USB only ones), hopefully it'll be more reliable. I suspect the USB issue is because not everything I have connected by USB draws power from USB...and some aren't on UPS. ... So switching back to Firewire will hopefully keep things running fast by separating things, if for no other reason....

I had been planning to get a DROBO at some point to be the backup...though it is hard to justify the cost of getting a DROBO just for this type of storage, when I also have a crunch to add storage of other sorts. And, I also have plans to play around with other ways of adding storage....

Meanwhile, I discovered that backups had stopped working some time ago on my other Windows (2000) PC. It spat a disk error when I tried to run one by hand. I tried reformatting the OneTouch II drive, but the format failed. So, I guess that drive is toast. And, I'll be in the market to buy another drive for it.....since that old box only does Firewire. It did have USB (1.1) ports...but some time ago, the port seem to have gotten zapped....because they don't work anymore. The machine has 3 other 300GB drives connected to it for storage. But the OneTouch only backs up system files. The rest is primarily DVArchive storage. And, I'll probably never get around to watching those shows....

The other important archived files are also stored on my (Ubuntu 8.04LTS Server) Linux box (which is doing RAID1. I plan to hang more SATA drives off of it, and see what RAID 5 is like....someday. Would also like to try Port-Multiplying).

So, I guess I'm in the market for 2 Firewire drives.....though the OneTouch II 300GB that was on here was overkill already....so don't know what I'm going to do. This may involve some thought and some juggling..... :??:

09/14/08

  10:30:00 pm, by The Dreamer   , 771 words  
Categories: Home Theatre, Hardware, Computer, Storage, Amateur Radio, Ubuntu, Windows

Upgrading the primary drive in TARDIS

Once again, after some thought yesterday, I decided that I'm going to pass on getting a new Windows XP computer. Even though I was eyeballing something based around a Phenom X4 based system. And, my old XP machine is almost 5 years old....and new systems are getting scarce.

What I'm now thinking about is getting both a Mac Mini (for my Home Theater, though this may change or get dropped...depending on my mood, etc.) and an iMac (for the bedroom). What I'll then do is get VMWare Fusion for the iMac, should the need for a newer Windows environment arise. The only question is the timing of the iMac, and the thought of getting an iPod touch. (which cuts into my plan to get a VX8R?)

Anyways...I decided that if I'm going to keep the old XP machine, I should stop procrastinating on upgrading the drives in it. I had seen warnings that the primary drive was going to fail, and had purchased Acronis Easy Migrate a while back with the plan of upgrading this drive. It is only a 120GB drive. I could of gotten larger, but I didn't think I would need all that space at the time. Though I had since added a secondary drive of 250GB, and even that one is getting kind of full.

So, I was about to make a note to myself to buy a 500GB drive, when it occured to me that I had pulled a 400GB drive from the post-icepocalypse Gateway (Core 2 Quad) machine I had gotten. It came with Vista, but I had no interest in running Vista. It was purchased to replace my Linux server, though I resurrected that server....so its just an Ubuntu play box. Though I was hoping for PM support to do raid on it. But, I haven't taken the plunge to see if it'll work for that....so its just a fast BOINC engine at the moment....and some file storage.

Anyways, I decided to upgrade the primary drive in TARDIS using the 400GB drive. I went and got the USB/Firewire/eSATA to SATA/IDE enclosure that I had purchased and set aside for this purpose and set out to try running Acronis Migrate Easy.

Hooked it up using Firewire first....strange, my computer seems to have gotten too quiet. Seems the firewire interface is disabling my sound. But, when I went to 'migrate'...it wouldn't. It failed quickly on the reboot, and various other forms of failure. I figured maybe there was a problem with it being on Firewire. So, I switched to USB.

That didn't help. It was reboot and then fail, and then reboot back to before. I slipped other activities in during the process, and eventually it was late...so I called it a night.

Pages: 1· 2

Now instead of subjecting some poor random forum to a long rambling thought, I will try to consolidate those things into this blog where they can be more easily ignored profess to be collected thoughts from my mind.

Latest Poopli Updaters -- http://lkc.me/poop

bloglovin

There are 20 years 5 months 29 days 5 hours 36 minutes and 39 seconds until the end of time.
And, it has been 4 years 6 months 30 days 8 hours 26 minutes and 17 seconds since The Doctor saved us all from the end of the World!

Search

July 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Google

Linkblog

  XML Feeds

Who's Online?

  • Guest Users: 1
This seal is issued to lawrencechen.net by StopTheHacker Inc.
free blog software

hosted by
Green Web Hosting! This site hosted by DreamHost.

monitored by
Monitored by eXternalTest
SiteUptime Web Site Monitoring Service
website uptime