Tags: windows xp

Pages: 2

12/31/10

  03:05:38 pm, by The Dreamer   , 1078 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, Momitsu V880N, Networking, TiVo HD / Premiere / Elite, Storage

December 31st Migration Update

Last night I was lazy....and then I was reminded of the Narcolepsy, Hypersomnia and Fibromyalgia online chat at talkaboutsleep.com.

Don't really remember what I did and didn't do install-wise, spent most of my time shopping online to see what options there were to adding more USB ports to the back of Zen. Other than the 6 ports on the back, there are 3 on the front. Two with the media card readers and one behind the door on the front. But, those don't count for regular device usage, because I want to leave the one behind the door free for when I need to plug something in (most likely a USB stick -- I recently got a Kingston DataTraveler 200 in 128GB :cool:) And, the other two will likely get small dongles 'permanently' installed in them in the future....when I get around to the purchase of those items. Hopefully the two items will be small enough to fit there together. One is a small flash drive for ReadyBoost use, and the other is a BlueTooth dongle. The latter is for plans to get back in to video chatting, and to pair one of the many bluetooth headsets I have around that I haven't used yet.

Right now there's only one free USB port on the back...and by the end of this post, it'll be gone. After this post, I'll plan to order some USB hubs... Meanwhile, looks like the StarTech PEXUSB7LP 7-Port USB PCIe adapter is in my wishlist....or rather in my Amazon cart for a future Amazon prime moment. It'll give me 6 more ports on the back of Zen.

Oh yeah...I started the copying of more stuff from my old computer. I got up to (but not including) "Documents and Settings" on the C drive, and I skipped by 'bin' folder since that'll take some sorting through to update, etc. Plus there's probably missing dependencies that I haven't gotten to yet. This morning I continued to copy over more stuff. I got through drives E, F, and H. I had like 17 long running streams going when I switched to look at other migration work. Plus I had copied some directories with the intent to go back and clean them out. Some of the dialogs were giving an estimate of 1 day. Though as other streams finished, things sped up...both for that stream and the transfer speed over my network. Guess ole TARDIS couldn't push data fast enough into many copy sessions to keep the network as busy as it could be. (was only seeing ~50Mbps rather than the possible ~250Mbps).

Eventually, they did finish, so I cleaned things up. The big item that I wanted to move was so that I could move Momitsu Media Center over to Zen. Though I don't actually use my Momitsu V880N that much these days to stream video files....since I've been playing with open source tools to convert video files to TiVo format and getting those files on to a TiVo for viewing. But, perhaps I'll get around to actually doing this...I haven't yet.

Oh yeah, I tried setting up Skype last night. I recalled seeing it among the preinstalled stuff, so I tried that. It was like version 4.1, and it wouldn't connect. I tried disabling the firewall (I have it on at the moment, though I trust my home network and I trust that my routers keep the outside out....but for the moment it hasn't gotten in my way....) that didn't help. I signed into the Skype site to make sure that they were there and that I had remembered my account info correctly. I knew it was the same ID as my eBay account, but a different password... I had it installed on my other computer (Gumby), which has a webcam, etc. But, it had crashed one morning and I hadn't done anything since. As it turns out later that day the news of widespread Skype outages came out, and now that I've read the details on The Register... it fits... Anyways, I uninstalled the pre-installed version and installed the latest from skype.com and then I was able to sign in (with firewall enabled.)

ASIDE: One annoyance with this HP computer, the keyboard has a compressed middle key area....and I use things like Home, End, Del, PgUp, PgDn more often than I would've thought...so the change in layout is annoying. Guess I might have to see about getting a new USB keyboard for my new HP. :**:

:!: Did find something interesting while setting up webcam. My monitor (the debranded one from Woot, attached by HDMI) shows up as a speaker option. I knew it had speakers, but I didn't connect the speaker audio cable to it. Well, it can get it digitally via HDMI. And, the sound is pretty good...in some ways better than the Sony 2.1 speakers I'm using. But, I'll leave the Sony 2.1 speakers as my primary. Not sure what I'll use the discovered monitor sound for. :hmm:

So, when the copying finished. It was time to finish the configuration of GoodSync to synchronize or backup the various document directories on Zen to the other places. And, then I decided that I should get to configuring my new webcam... one of the items I picked up from staples.com to pad to free shipping....not really sure I needed a new webcam, though I probably wasn't going to move the HP webcam on Gumby...though another one wouldn't have been bad. I also have a collection of past webcams, though not likely to have Windows 7 drivers for them....even though a couple of them were really nice webcams....at least back in the day. But, the new webcams make the old ones pale in comparison now. I especially like with both, the HP one on Gumby and the Microsoft Lifecam HD5000 that I got for Zen, webcams have autofocus. The only thing neither offered is the ability to reduce depth of field or blur out my background. I forget what I did in the old days....perhaps it didn't matter because the apartment I was in was poorly lit (rooms either had no light fixture, just a switched outlet...or a very cheap low wattage bulb in the available fixture.)...so I had spot lighting from halogen torchieres. And, probably just went by CRT glow when I was online. Oh wait...the Microsoft Lifecam's software does have a background blur option....guess I'm saved. :wave:

Guess the thing to finish things off, so I can eat and do some online shopping is setup Messenger.....

12/30/10

  10:06:48 am, by The Dreamer   , 891 words  
Categories: Digital Photography, Hardware, Software, Computer, Networking, TV, Storage, Healthcare

December 30th Migration Update

Again, last night I didn't do as much work on migration as I hoped, between feeling some what really sleepy...which passed after a little sit on sofa where I had to go back to the beginning of the show I was watch to find out where I really was at....and watching the two part Christmas themed episodes of "The Closer".

The goal I had set out was to finally install my ScanSnap S300 and maybe EncoreViewer (which I had heard wouldn't work, but I had to see for myself). I also did some other things like install and move Eye-Fi, checked that I could manage the cards using the built-in SD card slot (doesn't work on my laptop, but it worked here). EncoreViewer wouldn't work...people had said it wouldn't work on 64-bit Windows 7, though reports are that the 2.0 version will...but don't need it yet, so don't feel like buying it. I'll probably see about getting XP Mode and see if that makes it work, otherwise there's VirtualBox...which I know works. I think I have one unopened copy of XP left.

I did some poking around on TARDIS last night, first it was move the LabelWriter 320 to there for eventual reconnection. Later it was to put the SmartCard reader for EncoreViewer back on the computer. I decided to plug the LabelWriter back in and see if I could share it. It wasn't working...apparently it doesn't like being connected to the USB hub. It used to be on a USB hub...though that's probably why it was the only thing that was still plugged into the old USB 1.1 hub. I didn't keep it when I moved TARDIS...

Seems the 6 USB ports on the back of the computer is a really limited quantity, with all the things that won't run on hubs. :## A bigger problem on the new computer, because the keyboard and mouse each take up one of the precious ports. I'm using one for the direct connection of my UPS, another will be for the external drive for local backup, one is the USB hub....that leaves one left, and that'll probable be the webcam.

The 7-port USB hub is filling up too, though not as fast since the LabelWriter320 isn't supported on Windows 7. So far its LabelWriter 400, SnapScan S300 and the USB to serial adapter (I mentioned yesterday). Maybe I'll replace the hub with one with more ports....chaining this hub so to the otherside of my desk...

During the LabelWriter 320 on TARDIS process, I had to reboot. So, I decided to disable a bunch of things that start up when it boots that didn't need to be there anymore. Mainly the stuff for ScanSnap and the many IM clients. And, with the IM clients stopped, I started working on installing and configuring some of the IM clients on Zen. I should get to getting the webcam working soon.

Installed some other stuff like Tweetdeck, Picasa...then decided that I should work on the backup drive.

I populated my old Sans Digital TR2UT-B with a pair of Seagate 1.5TB drives, one that I had on hand plus the one I received today via Amazon Prime. Had to remember how to get it to make a mirror, and then it went about its business. Wonder where the CD for it went to, and whether the monitoring software would work on Windows 7.

Now, I had commented how quiet the living room had become when I moved TARDIS out. It stayed quiet with Zen setup. This HP is much quieter...even when it has BOINC hammering it. But, the quiet has ended, because the fan in the Sans Digital TR2UT is quite noisy. At first I was going to put it near the computer on it or on my desk, but I switched to putting it down lower as far as the cable would let me. on nearby bookcase....same shelf where I used to have external drives for much the same purpose in the past...

After I had gotten the drive formatted, it detected the addition and asked what I wanted to use it for. So, went into using it for backup. It already takes a while to do a backup...also less free space on it than system drive....wonder if I shouldn't have gone with the 2TB external instead now.

Then I thought I should see about getting backuppc going, but left the things for the night to let the backup complete (and the raid1 build to finish).

Pages: 1· 2

12/29/10

  10:42:00 am, by The Dreamer   , 408 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, Networking, TV, Storage, Healthcare, Scanner

December 29th Migration Update

Last night I didn't do much work on migration, as it was the season finale of Tower Prep. And, then my weekly Sleep Apnea online chat to fill time until I had to do some work at 10.

But, during the work (a DNS update and a cert renewal) testing using Safari came up. Well, I hadn't installed Safari on Zen yet. So, I did that...and I installed Opera while I was at it. Earlier, while checking some email, checking bills and placing an order on campusfood.com. I updated my GoodSync settings to reflect that Quicken now lives on Zen....the settings push backups of my Quicken file around onto different computers and different places in the cloud.

Just remembered that I need to update the cronjob on Orac....should be ok since, not too much has changed since yesterday's backup. Which reminds me that I should update the cronjob that runs in my dreamhost account to backup the directory of the new domain I recently got....even though there isn't anything to backup, and probably never will be....since it'll probably be email only.

But, this morning....I did my usual stuff but this time I came upon a website that I wanted to save an image from. I hadn't started working on copying over "My Documents" and various others...haven't really figured out how to go from data scattered over 5 drive letters (C, E, F, G, H) onto a new single drive. But, probably going to go with everything under Documents or other standard group (at least at the top). This'll require more GoodSync updates later.

First I just copied over the part of the "My Pictures" folder related to what I was doing, later I started going down through "My Documents" on TARDIS and dragging stuff over. But, then I hit the "My Music" folder...it was only a matter of time that I would need to figure out how to move iTunes over, along with the other music files/formats I have. Currently they mostly reside on the H: drive on TARDIS, though there's some stuff in the "My Music" folder.

Though what started the full migration of data/"My Documents" was that I wanted to scan in some new documents, I just got from a visit to my doctor....but I still haven't worked on getting the Fujitsu ScanSnap S300 going yet.

Meanwhile the new drive has arrived...will let it warm up and get that going tonight, perhaps after I get the scanner working.

12/28/10

  09:28:57 am, by The Dreamer   , 3041 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, Networking, BOINC, Home, Safety & Security, Storage, Healthcare

New computer migration process

The upgrade/transition to my new HP Pavilion Elite HPE-450t, which I have named Zen, has reached a milestone.

The point where my morning routine will need to take place on this computer rather than on my old one, TARDIS.

I didn't power it on for the first time until the evening of Boxing Day (December 26th). And, after completing the initial boot setup...the main thing I did for the rest of the night was install BOINC and attach to as many projects as I could. Several projects seem to be currently down, hopefully they'll return in the new year once the various institutions that they are located come out of their normal holiday shutdown period. K-State's closed its normal operations from Friday, December 24, 2010, through Friday, December 31, 2010. Normal operations resuming Monday, January 3rd, 2011.

Of course, I'm special...I get to work through the shutdown.

Anyways...the next morning I spent time trying to get it to update...there were a lot of patches, and it needed a lot of cycles. Annoying that it only applies some patches when you shutdown, not reboot. :##

Pages: 1· 2· 3· 4· 5

05/29/10

  06:20:19 pm, by The Dreamer   , 783 words  
Categories: Hardware, Computer

Did the weekend upgrades...of 'orac' and 'gumby'

So, having returned from a morning trip to the UPS store to pick up some packages and with my knee bothering me more than yesterday...I didn't feel like going out again today. It seemed that there was a good moment do the upgrades I was planning to do.

First upgrade was to 'orac'. It is to upgrade the machine to its 8GB max, from it's current 6GB. So, I popped out the original 2GB the machine came with, and popped in a pair of 2GB DIMMs that I had purchased for this.

At first nothing special to report about it....

So, then took 'gumby' down...so that I could put that 2GB of memory into 'gumby' to take it to 4GB, knowing of course that it is running 32-bit Windows XP. And, while it was open I set in the other upgrade for 'gumby', swap out its DVD-ROM drive for a DVD burner.

No surprise....it didn't see all the memory. Though first thing I noticed was that FreeRAM XP pegged out at 2GB. Guess that's something for the future when I get around to replacing 'tardis'...where I plan to have a 64-bit Windows and tons of memory, etc. Perhaps.

But, checking more...it knows that there's 4GB of RAM in the machine, but it seems to only be letting me use 3GB. I then set about to install the software for the DVD burner. I purchased a retail kit, because I wanted the limited version of software that comes with it. Rather than dig around for the ancient version of software I used to have back then. The limited version is much newer version of Roxio than I had (formerly known as Easy CD Creator). The other computer has a dated version of Nero...I haven't done much in the way of burning in a long time, so it wasn't really a major need to get a new full blown package.

Pretty much just burn the occasional ISO here and there. I wanted to see what this lightscribe stuff is. And, at least have the option...since 'gumby' being more, seems to suggest that I might get back into some of that stuff at some point. Some day I'll buy some blank media to use....other than the spindle of blank CD-Rs that I have nearby (first thing I did burn was the restore iso for 'gumby').

Anyways, while I was using the Plextor software, I checked for updates....first no firmware update, but it found a plexutil update...so I updated it. Running that update, it found a firmware update....so then I did update the firmware. It then reported that it wanted to reboot, so I did that.

The reboot took longer than I expected, partly because I had forgotten that I had scheduled a boot-time defrag of the drives and then it hung during the boot. Not sure if the Plextor stuff has something to do with it (there seems to be something added that does something)...but when I switched to 'orac' to go online to see if I had broken something...I found 'orac' acting a big odd. It eventually locked up completely. But, while I was on 'orac'....'gumby' eventually booted, though with all the shared drives disconnected.

I did notice that after the upgrade, while poking around in the BIOS...that the new PC2-5300 (PNY) memory's SPD was being reported as 800MHz, rather than the expected 667MHz. I wondered if it being in the first bank to the older PC2-5300 (Crucial) in the second bank might be causing some problems....I didn't really feel like undoing the memory upgrades to both systems.

So, I switched the memory around (making sure that it really is alternating sockets, unlike the 'gumby' where they weren't...though the original memory was installed as if it were)

So far 'orac' seems happier....guess we'll see. Did notice that the new memory seems hotter than the old memory....but could just be the difference in packaging.

I then had to reboot 'gumby' after installing the Roxio 10 CE, but it was still slow to boot....did seem it flash some kind of window that I hadn't seen before, so it could be something the Plextor install added to my startup that is contributing to the slowdown in boot.

Guess time will tell....

The process did distract me from the other reboot that I was going to do.... Thought I saw the "Your CPU is lacking expected security protection" while logging into 'box' the other day, and was going to see if there was something I needed to change in its BIOS. Of course, I could've just been confused and confused that from the message that shows when logging into my lucid server VM running in VirtualBox...maybe I'll try that now....

05/13/10

  06:53:48 pm, by The Dreamer   , 818 words  
Categories: Hardware, Software, Computer, BOINC, Storage

Good-bye Gumby, Hello new Gumby

So, I decided yesterday...in the midst of a tornado watch, etc. that it was time to pull the plug on the old Windows 2000 box known as 'gumby' and set up a new 'gumby' using the off-lease Lenovo Thinkcenter M55 that I got from TigerDirect when I got back from Penguicon. Odd that last year when I got back from Penguicon, I got a Lenovo Ideapad 3000 v200....the thinking then was that the 9" netbook was a little too small for my Linux laptopping needs, so I got a 12" laptop....thinking now is a 12" netbook or something, but that'll be another story. This year's thinking is that the bookpc (Pentium 3 933MHz i815 512MB), running Windows 2000 Professional, was getting to be too slow for my needs, and maybe I would get one of those Windows XP Pro boxes from Tigerdirect, and actually run it.

The previous two IBM Thinkcentres I got from Tigerdirect got turned into Linux servers....

The odd thing of course, is that this new computer is somewhat more powerful that my main Windows desktop ('tardis' - Pentium 4 3.2GHz w/2GB)....as it is a Pentium D 3.4GHz w/2GB. (And, there are already plans to up to 4GB of memory....plan to upgrade 'orac' to its max of 8GB from its current 6GB...and the 2GB displaced is compatible here.)

After taking the old gumby apart and moving it aside, I put the new system in place...adding a firewire card (an adaptec one left over from my early iPod days) and a USB to PS/2 serial adapter to use it with my existing 4 port KVM. I left the two firewire drives from the old gumby detached for now.

I then setup and activated the Windows XP and started working it back into my home network....then added the external drives back. I then started working on tweaking it to my preferences and installing common apps like firefox.

During this I did a restore of old files from backuppc, and that went great....so I queued up a pile more. And, then installed the ever important BOINC...and set into the long process of reconnecting to various projects.

I then continued to install various common apps, along with a few extras that I think could be useful for what I do on the machine...and even better now that it is faster and has more memory. Two things that I used to do that got left behind were WiRNS and DVArchive....but I got Poopli Updater working again. Had stopped using WiRNS a few days earlier with my remaining ReplayTVs....

Suddenly it was 10:30pm....

I poked around a bit more then next morning and a little bit more remotely....so much nicer now that the machine has more memory and processing power.

Even though I'm going to reestablish getting it backed up in backuppc, I decided that I want to still have local disk-to-disk backup using Retrospect or something to an external drive. The original Maxtor OneTouch II drive that I used to use for this had died, and redeploy of an old internal drive had also gone away....but I had used Retrospect's restore to recover from bare metal before, and that's something backuppc doesn't do.

The question was how I do get Retrospect back on to this machine? I considered quickly buying a new external drive (wasn't today's shellshocker....wait I'm boycotting buying harddrives that way aren't I?) and I just couldn't get myself to pull the trigger on one at the KSU Union Computer Store....perhaps next week....

While I was looking around...I noticed that the Retrospect had stopped running on my other Windows computer (tardis)....in fact it had last run on May 13th, 2009. !!! I poked around trying to find out why it wasn't working...but gave up.... Since I got home I got it running manually, guess I'll make a note to check later to see if it runs automatically again.

Probably time to update the restore cd.

Meanwhile, don't feel that in a hurry to get that last step for 'gumby' in place. Though upgrading and replacing harddrives is certainly something I will eventually want to do.

Running Acronis MigrateEasy might be interesting. This is the tool I got when I wanted to upgrade the 80GB drive in 'gumby' to something bigger. First it was to a 250GB, but then I found that the BIOS in the machine wouldn't handle larger than 137GB....so I then used it to go to a 120GB drive. Now the new 'gumby' has a 160GB drive....and I'm sure I'm going to want to upgrade eventually. I reinstalled the program, but one of the things the install wizard complained about is no floppy drive....ya...first desktop I've purchased that didn't have a floppy drive, hmm...

May have to look at upgrading the MigrateEasy or something. Though I think replacing the current external drives will be first on the list....since I already lost one of the 3 a while back.

Think tomorrow or later tonight, I'll add 'gumby' back into backuppc.

10/31/09

  01:36:00 pm, by The Dreamer   , 568 words  
Categories: Software, Computer, BOINC, Ubuntu

upgrading to Karmic Koala

I hadn't intended to start upgrading systems to Karmic Koala so soon...since the servers are kind of pegged with other people downloading and upgrading. But, playing around with do-release-upgrade on my Ubuntu server at work....at first (on Thursday) it didn't show the release and the later it did.

Since its running as a Guest on my Solaris 10 x86 desktop, in VirtualBox, I could take a snapshot and let it go. Plus its a pretty minimal server...its just to run BOINC. It estimated that it would take about 4 hours to download what it needed. Guess it doesn't take advantage of the I2, or things were pretty saturated....

When I came in yesterday, it was still going...was kind of hard with it blanking the screen and stopping waiting for input...but it kept chugging along and eventually upgraded and all seemed good.

So, last night I decided to pull the trigger and upgrade my notebook (ulkc). It warned about a lot more stuff that was unsupported and would be removed, and lots of warnings about all the 3rdparty stuff. But it gave an estimate of 10 hours to download and asked if I wanted to continue.

Sure :lalala:

When I got up the next morning it was waiting to ask about differences in my mod blacklist, it wanted to add pcspkr but it wasn't going to keep the modules I had blacklisted...and no option to merge or stuff....so I told it to keep my blacklist. Wonder what'll happen when I do box, since there's nothing connected to its sound card....so its only way to make noise is through its pc speaker.

After it was done and rebooted, two things didn't work. The firefox button on the panel, since default had changed from firefox 3.0 to firefox 3.5 (though I've been using 3.5 since it came out, just replace /usr/bin/firefox with a new symlink)....easy enough to replace. And, virtualbox.

I reinstated the 3rdparty sources for apt, and checked for updates. Guess there's no Karmic repository for Boxee yet. The only thing that did upgrade was dropbox.

So, I uninstalled virtualbox (it was 2.2) and reinstalled it (3.0 from the karmic repo). And, then I tested it.

It worked.

Full story »

10/28/09

  01:44:03 pm, by The Dreamer   , 283 words  
Categories: Stuff, Home Theatre, Hardware, Software, Computer, Networking, TiVo HD / Premiere / Elite

Yet another PowerSource 400

Wonder if the people at Xantrex or Amazon.com are wondering what's with all the PowerSource 400s I've been buying?

The latest acquisition brings the total to 5. With the latest being the 3rd unit in one room.

Somewhere in a past shuffle/outage...I had lost a UPS (CPS700AVR), and lost a computer (box). I had rebuilt box, and as interim....put it on the PowerSource 400 that was backing up 'lhaven'. I also put the 8-port [end] switch and my wireless access point onto this PowerSource 400.

This cuts into the available runtime, and its important to me that 'lhaven' never go down. Though its also important from the operation of my home network that 'box' never goes down. And, of course, the switch...and maybe the wireless access point. Though other parts of my home network are on different PowerSource 400's. The stack of equipment at the DSL point is on one, and the stack of equipment at the Cablemodem point on another (though it also includes extra things like 2 TiVo HD's and Expanders and other HT equipment)

So, I have moved 'box' and the network equipment here to the new PowerSource 400....leaving 'lhaven' on its own.

Now the question is whether or not there'll be another 1 in the future....for 'orac'.

Pages: 1· 2

05/11/09

  11:35:57 pm, by The Dreamer   , 309 words  
Categories: Digital Photography, Software, Computer, Networking

I recovered from Trend Micro OfficeScan

I was about to activate the Windows XP VM I got running on my new laptop...but something wasn't working right. Apparently K-State screwed up again, and is distributing the Managed OfficeScan client as the Unmanaged one. And, somehow it was interfering with my network connection....but it wouldn't let me unload it temporarily.

I tried removing it, but it also wanted a password... I tried the remove procedure I found on Trend Micro web site, which was to stop services, remove files and remove registry entries by hand. It stopped the AV software, but it made my network problems even worse.

I tried a repair install of Windows XP, but that didn't do anything. So, I reinstalled the alledgedly Unmanaged version again (still Managed >:-( ) And, then ran its uninstaller.... Didn't help. So, I tried going through register some more purging more registry entries. Removed some stuff I shouldn't have....in order to rid of stuff that might be in the way.

Did another repair install of Windows XP...and network came back. I got things recustomized and then I opted to install Free AVG this time around. It did warn that it thought there was another AntiVirus program already installed. But, went ahead. Things seem to work now, and then I went ahead and activated.

Now I can do windows updates.... Not sure what else I actually need to run in the VM...I suppose the next thing I want to do is install Eye-Fi manager. One of the few programs that I missed when traveling with a Linux only laptop.

Couldn't add my parents wireless network to my Eye-Fi card....(there's a linux program that claims to do it, but it only does unsecure or WPA networks...my parents run WEP. Actually, retired the WDS bridge to connect rooms in my condo...I was also running WEP. Couldn't do WDS and WPA...just WDS and WEP.

05/07/09

  10:48:00 am, by The Dreamer   , 236 words  
Categories: Hardware, Computer, Ubuntu, Windows

Lenovo 3000 V200 0764-2XU Laptop Computer - Intel Core 2 Duo T5550 1.83GHz, 2GB DDR2, 160GB HDD, DVDRW, 12.1" WXGA, Vista Business

Link: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4538464&CatId=2289

While I was at Penguicon 7.0, I only took my Netbook. (as I had done on a couple other previous trips) Which was adequate for simple things, but I found it hard to use for doing heavy work stuff or blogging. Largely due to the small keyboard and my big fingers.

So, I decided that I should look at getting a cheap 12" notebook. While I was surfing at Penguicon, I came across the above notebook at TigerDirect.

I pulled the trigger and ordered it. It arrived today.

The plan is to immediately blow away the OS and install Ubuntu, not even bother with booting to see what Vista Business is like. I did a quick poking around in the BIOS and plugged it into to charge before leaving for work.

I noticed that it reported the CPU as a Core 2 Duo 2.0 GHz....instead of the advertised 1.83GHz. No complaint there. Though it is listed as a new laptop on the TigerDirect site, and there seems to be finger smudges on the lid under the plastic protection sheet. Makes me wonder.

Anyways...staying with the plan to install ubuntu...and then use VirtualBox to run XP. Since there are some things that I do need windows for occasionally...which was one thing I was missing in not having a Windows laptop. Hopefully all the things, including the necessary hardware support will work that way. Don't really want to do dual booting.

Hmmm.....

2

Now instead of subjecting some poor random forum to a long rambling thought, I will try to consolidate those things into this blog where they can be more easily ignored profess to be collected thoughts from my mind.

Latest Poopli Updaters -- http://lkc.me/poop

bloglovin

There are 19 years 3 months 23 days 12 hours 46 minutes and 46 seconds until the end of time.
And, it has been 5 years 9 months 4 days 1 hour 16 minutes and 10 seconds since The Doctor saved us all from the end of the World!

Search

September 2018
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
 << <   > >>
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Google

Linkblog

  XML Feeds

Who's Online?

  • Guest Users: 2
This seal is issued to lawrencechen.net by StopTheHacker Inc.
blog software

hosted by
Green Web Hosting! This site hosted by DreamHost.

monitored by
Monitored by eXternalTest
SiteUptime Web Site Monitoring Service
website uptime